Followers

bila kerajinan menjelma!

assalamualaikum...

hai!!!!arini tetiba pulak i terajin nak hupdate blog..huhu
ntah nape la..
aku rasa cam busy sangat-sangat sebelum niyh!
huh!dasar budak terlebih iron M!
okey la...sebenarnya aku rajin sangat2 weyh..
ari-ari amek lappy,buka blog!
intai sana..intai sini...
buat aktiviti terjah menerjah..
then,nak tulis sesuatu..
terlupa...
|
v
sign out!

dan..dan...hari niey!
virus M! pergi kau jauh-jauh!!
aku rajin niey..jangan cuba-cuba nak
mematahkan serangan...
majok-majok kang...haaa

okey la...takmo la merapu panjang2..
aku just nak tunjuk sesuatu..
yang aku buat masa aku betul betul betullll
RAJIN!
tadaaa...

aktiviti menghabiskan kertas2 di rumah!

cantik tak???kalau cantik....
meyh2..angkat kening ramai2!
hahaha..melampau..intan gedik okes






okey2...cukup...love untuk suma..
amek sorang satu taw..
intan bg free..lalala


cuti-cuti time...

Assalamualaikum….

Cik gayah a.k.a cik intan senget in da house!!
Waa..lama betoi cik gayah tak hupdate
Blog ku sayang niey..kan??
Bajet busy body yang teramat sangat..
Padahal sibuk dengan urusan
Menternak lemak-lemak tepu untuk
Tumbesaran badan!
Fuhhh!sungguh daku tak rela dengan xtvt seperti itu..
Tapi apakan daya..ku teruskan jua…
Haiipp!!cukup3…jangan nak merapu tak tentu hala
Wahai cik intan!

Okey la…aku serius niyh!
Jangan kedip mata! jangan senyum!
Serius..serius..serius!
Haa….actually aku just nak story mory pasal
Xtvt cuti sekolah yang menyetresskan jiwa daku..
Hahaha…sengal..adik2 cuti sekolah..si kakak
Juga begitu! Menghabiskan masa cuti sementara
Tunggu time adik2 nak beli buku kan..
Time tu koperasi sekolah baru buka,
Baru ada kerja…
Lalala… nak tunggu kerja yang sepatutnya,
Macam lambat lagi nak membuahkan hasil..
So,still waiting for that job!
Kerja cepat la dapat…cepat la dapat…

Dah meroyan sorang-sorang bila fikir pasal kerja..
Sudah..cukup..cukup sudah…hahahaha..

Okey!abaikan soal kerja,
Kita reverse balik ke tajuk buletin utama..
Cita pasal xtvt aku a.k.a cik intan or cik gayah
Or whatever buat bila menjangkau tahap kestresssan
Di waktu cuti!
Selepas dah selesaikan apa yang sepatutnya…
Jeng----jeng----jeng!!!!

|
|
|
V
1) menyanyi melalak tak tentu hala sampai
Mrs mummy cakap aku sewel…

2) ajak adik aku gi jenjalan time weekend..
Sebab time tu ja yang dy ada!
Hari-hari lain terperap kat bilik sampai
Cemuihhh!!

3) ngadap tv sampai naek juling biji mata..
Tak pon dengar radio pastu touching sorang-sorang.
Tu tahap sengal yang melampau..

4) tadaaa…buat origami!
Yang kiut miut!
Bajet yang aku buat niey sangat ohsemm..
Tapi sebenarnya..Cuma sipi-sipi ohsem ja..
Hahaha..mula ferasan sendiri..
syiokkkkk sendiri wooo..
Meyh..jemput tengok yang biasa-biasa ini!



















okey cukup...
daaaa...






selami hati wanitamu


Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

BAHASA ISYARAT PART-1


assalamualaikum...

kalau korang ada baca entry aku yang lepas,
entry pasal betapa rumitnya nak berkomunikasi dengan diowang niey...
bila aku sendiri tak reti and tak faham apa yang diowang nak sampaikan

so,disebabkan kesukaran tu,aku pown amek la
peluang untuk belajar..study ala-ala nak 
amek exam penentu masa depan tu kan...
lalala...

orang cakap tak salah mencuba..
biar salah sikit-sikit...
yang penting kesudahannnya!
ada peningkatan..kann...

sambil-sambil rehat niey kan..
meyh aku kongsi sikit-sikit dengan korang..
apa yang aku pinjam dari hecik google
untuk tambah ilmu aku..
dalam belajar bahasa isyarat nie...
sekurang-kurangnya,boleh jugak membalas sepatah dua
bila terdesak nanti kan...
hahaha..

HURUF

ANGKA

UCAPAN RINGKAS

ASSALAMUALAIKUM
Tangan kanan 'A' sambil ibu jari dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.


WALAIKUMSALAM
Tangan kanan 'W' sambil jari telunjuk dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.

HELLO
Tangan kanan 'B', hujung jari dikenakan pada tepi dahi kanan lalu digerakkan ke depan.


SELAMAT PAGI
Buat isyarat "selamat", kemudian buat isyarat "pagi"


SELAMAT TENGAH HARI
Buat isyarat "selamat", kemudian buat isyarat "Tengahari"

SELAMAT MALAM


Buat isyarat "selamat", kemudian buat isyarat "Malam"



MAAF
Tangan Kanan 'A' pada paras dada, buat satu bulatan di atas dada.

TAHNIAH
Kedua-dua belah tangan digenggam dan digoncangkan sedikit.

TERIMA KASIH


Tangan kanan terbuka dengan tapak ke dalam lalu dikenakan pada bibir dan digerakkan ke depan.


SAMA-SAMA


Tangan kanan 'Y', lalu digerakkan ke depan dan belakang.

JUST SHARING...









alkisah bahasa isyarat!

Assalamualaikum….

Pernah tak korang berhadapan dengan seseorang
Yang bisu dan pekak?
Dalam perkataan lainnya..
Orang yang tak boleh bercakap dan mendengar

Actually…dulu masa zaman sekolah aku..
Pernah jugak ada niat nak
belajar bahasa isyarat..tapi just
hangat-hangat taik ayam ja…
dah isi nama dalam kelab tu,tapi tak pernah
langsung la cik intan niey menghadirkan diri..
dengan alasan segan la nak pi..
tak dak kawan nak teman.
So,niat tu terkubur camtu ja…

Aku rasa…start aku kerja dekat koperasi tu,
Sampai sekarang,ada 2-3 benda ja yang
Aku boleh tangkap bila budak-budak tu
Guna bahasa isyarat dengan aku..

Huhu..kadang-kadang rasa menyesal pulak
Tak maw belajar dulu..tak rugi pown kan??
Ada jugak gunanya masa akan datang camniey..huhu

tapi ada la sikit-sikit yang aku belajar..
dari anak cikgu yang jadi peneman aku kat koperasi tu..
kadang-kadang rasa kesian pulak kat dy..
sebab aku tak faham apa yang
dy nak sampaikan kat aku…

tapi tak pa…aku pown dalam proses pembelajaran..
orang cakap..sikit-sikit lama-lama jadi bukit..
tak gitu? Harap-harap lepas niey
boleh la aku berkomunikasi dengan diorang..

niey ada benda yang aku nak share..dengan korang..
pic hasil godekkan cik google..



















jenis-jenis kawan

assalamualaikum...

selamat pagi kengkawan suma..
meyh kita mulakan hari dengan senyuman yang 
menawan dan tertawan..
huhu..

okey la2..aku just nak share 
pe yang membe aku share kat cinta muka buku!
meyh baca..meyh baca...

10 Jenis Kawan..

1. kawan chipsmore - kawan macam ni sekejap ada, sekejap tak ada. ade perlu dia muncul, takde perlu dia hilang. Hairan juga dia pergi mana. Kena tangkap dengan bunian ke?
2. kawan buaya - dia ni macam buaya.. suka makan orang.. kawan makan kawan atau tikam belakang.

3. kawan perfume - time wangi je dekat dengan kita, time busuk menjauh *time senang ada dengan kita, time susah dia hilang.
4. kawan pisau - mulut dia tajam mengalahkan pisau sampai kita pun takut nak cakap lebih² dengan dia. tak amanah!

5. kawan chocolate - adeh! mulut dia manis gila mengalahkan coklat. depan baik, di belakang.. Tuhan sja yg tahu.. Dia pakai ilmu apa?
6. kawan kayu - dia ni mcm tunggul. Orang cakap apa pun dia buat derk je. kadang² langsung no respon.
7. kawan span - Seorang yang bersopan-santun. Suara pun ayu je, sedap telinga mendengar. tiap kata² yg keluar dri mulutnya.

8. kawan duri - dia ni jenis suka sakitkan hati kita.. so, dia ni adalah salah satu dari spesies duri di dunia.

9. kawan kaunseling - yang ni elok untuk di jadikan kawan, sentiasa ingat-mengingatkan kita tentang kebaikan.

10. kawan ibu - sebijik macam ibu kita! selalu ada tika kita susah dan senang. Kawan macam ni la yang semua orang nak..

#jeng..jeng...jeng... human being..that's we call life...karma never lie (^_^) just sharing is caring...aha :P

hari pertama kerja

assalamualaikum...

memandangkan aku dah kebosanan
 dan ketandusan idea
untuk beristirehat kat rumah,
dalam jangkamasa yang boleh tahan lama!
2 bulan lebih dah cukup buat aku jadi makin sihat walafiat.
memang tak tahan la camtu kan..

so,untuk menghilangkan kebosanan aku tu..
mak soh aku keja dengan cikgu untuk sementara waktu!
memandangkan cikgu dah mintak tolong my mum cari orang,
aku pown dengan rela hatinya terima tawaran tu..
JAGA koperasi sekolah..
SEKOLAH aku yang tercinta dulu-dulu tuh!

hari first jaga koperasi,
layan macam-macam karenah adik-adik
yang disayangi niyh..haha...
boleh tahan mencabar dan tercabar!
apakah?huhu..

macam-macam perangai ada..
huisyyhh...yang paling tak tahan sekali
bila da sowang adik niyh..
panggil aku MAKCIK!
hahaha..macam nak pecah perut aku tahan gelak..

adik: kakak..makcik..nak delio dengan ayaq kotak..

aku: hahh?(muka terkejut arnab~~pastu senyum2)

adik: (terkebil-kebil) ehh..kakak..makcik..ehh..(garu-garu kepala)

kekawan si adik: oii! kakak la..ang pening pa!sat kakak sat makcik

adik : sory3..kakak..hehe..nak delio dengan ayaq kotak..

aku: hahaha..xpa..muka kak nampak mcm makcik ka dik?
alamak...tapi muda lagi niey..(sambil gelak geli hati n terus amek barang)

tu baru yang panggil MAKCIK..
belum lagi yang panggil CIKGU!
hahaha...lawak-lawak...xtahan aku...

adik 2: cikgu..nak tanya boleh?

aku: gulp! ehh..kak bukan cikgu la dik...

adik 2: ehh..pastu?(muka dah merah)

aku: kak jaga koperasi nie ja...
cikgu xdak la dik..dia ada kelas..

adik 2: alamak...hehehe..ok3..

macam-macam ragam..
aku sampai xtahan nak gelak dok citu.
sowang...sowang..adik-adik tu mai kat aku..
pastu cakap..kakak...kakak niey comeyy la..
aisyhhh..malu3..
gedik xkira dah masa tu..
perasan comeyy sat.
tak pa kan...hahaha..cukup3





Selamat Hari Raya Warga Blog!

assalamualaikum...

sedar tak sedar...
kita dah pown dah sampai ke penghujung puasa..
waa...lagi bapa ari ja nak raya..
kan??

mesti ramai yang dok cibok nak
bersopping bagai...
aku?huhu..xsampai ag tahap nak bersopping niyh
xdak mood..ehh boleh ka camtu..
haa..lebih kurang la.

so,memandangkan kita dah nak raya niey..
intan izzaty niey nak la amek peluang
untuk ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin
pada suma blogger2..
sahabat handai..family tersayang..
dan yang mengenali diri ini..
dah ter'over niey..hehe
salah dan silap mohon dimaafkan ye.





kerja oh kerja..

assalamualaikum...

selamat awal pagi kengkawan!!
sengal betul aku pepagi niyh
sementara nak tunggu mak panggil bersahur,
kepala niey ligat 
dok fikir pasal kerja..bila nak dapat niyh..
bukan main susah nak dapat kerja sekarang kan.
bak kata bukan abang aku,huhu
BUKAN ABANG AKU.
kita yang kena cari kerja..
bukan kerja cari kita dik.
betul..memang tak la kan...
takkan kerja pulak nak cari aku!
mustahil..aku bukannya
princess or whatever..
sampai kerja pulak nak bertungkus lumus cari aku.

kang pelik pulak kalau tiba-tiba
kerja cari aku...maw terkejut beruk..
tapi kalau ya pown bersyukur la kan.hehe
melampau sunggoh ini budak malas.

huhu..actually dah bertungkus lumus
apply keja..tapi belum ada yang berkenan..
maybe..
tak da lagi owang yang nak panggil aku
g i/view..waa...member aku ada
dah yang jadi staff nurse..
PTPTN settle..
rezeki kan...tak dak sapa pown yang taw.
yang penting rezeki masing-masing..
sumanya dah tertulis kan.

tapi serius la...
mak aku, pagi petang siang malam
dok berpotpet potpet...
soh aku try lagi..
yuhuuu..cek dah cuba..
belum da rezeki kan.
sabo je la intan!

semoga dipermudahkan segala
urusan oleh ALLAH..


nak kuruskan badan!!sapa nak kongsi petua dengan cek...

assalamualaikum...

apa kabaq kak cik,kak long,
abg long ngan abg ngah sekalian..
waa...pagi-pagi buta niey..tak senang duduk aku!
dengan tak boleh nak tido,
kepala dok fikir jalan macam mana nak
kuruihh dalam masa terdekat niey..
haisyyhh...macam-macam.

terlalu obsess nak kuruihh..
sampai tahap sedih teramat.
mana taknya...pi sana owang tegur..
pi sini owang tegur...
kadang-kadang rasa macam nak lari pecut seribu meter ja.
hahaha...terlalu mampu untuk itu!

actually...sebelum gi sambung study dulu..
tak la sehebat sekarang...berat badan cuma tuttt
haaa...bila dah 3 tahun study...
hasilnya tadaaa!! naik 10 kilo kowt.
cam nak pengsan bila ditolak tambah.

tak sanggop dah nak tengok jarum penimbang!
fobia tahap gelong..dekat kolej dulu,
dengar je lecture cakap kena timbang berat
aku la owang pertama yang paling tak senang duduk.
kalu boleh nak kua gi tesco or giant
nak timbang dulu sebelum timbang dekat lecture..
haha..kononnya,kalau timbang dekat lecture tu berat..
boleh la salahkan penimbang tu kan...
sebab dah ada bukti
konon tuan empunya diri niey ringan cam kapas!
ohh...really???!sangat sengal.

waaa...tak mo cita pasal zaman dulu...
nak cita pasal zaman sekarang pulak.
tuan empunya diri,dah bertekad nak kuruihh!
kenapa??dua tiga hari lepas..
berchit-chat dengan member seangkatan!
lelaki..dy cakap camniey haa....
''intan!ang nampak sihat la skang...dah gumuk dari dulu..''

weyh..sengal lol...aku pown rasa keadaan tuh!
awat bagitaw...aku dok usaha nak buat 
tak taw..hahaha..
serius...aku nak sangat kurus balik..

meyh la kongsi-kongsi rahsia dengan cek...
huhuhu..betoi-betoi nak kurus niyh.
hohoo..

miss that time..

assalamualaikum...

selamat pagi semua..
actually..lepas bangun sahur niey..
aku dah xboleh nak lelap mata balik..
so sementara nak tunggu masuk waktu subuh tu,
cehh..amek la keputusan untuk mengadap blog yang cun niey...
waa..perasan sat.

huhu..time-time macam niey..
tiba-tiba teringat kenangan bersama kawan-kawan..
ya Allah..rindunya pada insan bergelar SAHABAT niey..
seriously..kalau boleh nak tetap bersama..
tapi apakan daya...perjalanan hidup kena teruskan.
adat...bermula dengan pertemuan dan berakhir dengan perpisahan.
berpisah pada jarak..bukan pada hati kan..
bak kata orang..jauh dimata...dekat dihati.

aku ingat lagi..masa bulan puasa lepas..
kitowang sempat jugak la..berpuasa kat kolej
lebih kurang seminggu camtu la..

setiap pagi...kak mas la yang setia
mengejut adik-adik dy niey..
lepas sorang-sorang dy kejut..tahan ja dengan adik-adik
yang memang liat nak bangun pagi niey..
selagi tak bangun dy akan panggil.

wafa, nana, ifa, kak wan, kak yana, kak izza,
and the last adalah aku!
yang paling susah nak bangun diantara semua..
lalala..kesian diowang..sengal la minah sowang nie..
kan??

bila dah dekat time nak berbuka tu pulak...
masing-masing sibuk nak g bazar..
dengan baru balik kelas..tak sempat dah nak tukar baju..
waa..eksited sangat nak gi tengok juadah berbuka puasa.
time tu jangan cakap la..
boleh kata semua yang ada tu aku nak beli!
and...waktu tu la cik nana akan mulakan tugas dy..
hahaha...''intan...jangan!membazir satgi..''
dan zaaaasss..secara otomatiknya..
ok xjadi beli..

yang paling tak leh lupa...
pasal ''ROTI JOHN KAMBING''
ada ekk??memang tak leh tahan...
actually..gerai roti john dengan gerai kambing panggang tu
sebelah-sebelah..
kalau tanya diowang mesti masing-masing gelak..

hurm..bila time berbuka...akan berderet-deret
la 8 orang niey...duduk depan katil..
hehe..dan yang akan jadi team leader untuk baca doa
kompom kak wan ngn kak yana..
....
haa..time berbuka niey la...
ada scene-scene touching..
part bila tengah-tengah makan,
tup tup...dengar owang teresak-esak..
pastu...''nana rindu mak nana........''
ayat yang akan keluar dari mulut cik nana..

moment terbaik..maybe tak rasa lagi dah lepas niey..
kecuali 8 owang niey keja skali n kat tempat yang sama..
mustahil la kan..
sapa nak bagi...masing-masing kalau jumpa..
perangai dah tak semenggah..
owang pown takowt nak amek..
huhuhu

really miss that time..
zaman dulu kala...time muda remaja..huhu




perjalanan yang ohsem!



Lalala..assalamualaikum…
Hope everything ok ye dear2 suma!
Haa..
dari hari ke hari..minggu ke minggu…
Pejam celik..pejam celik..
Tup..tup…
Dah sebulan rasanya aku terperuk kat celah dapur.
Wah3..bajet chef la niey kan…
Siyes…dah lama kowt..
Kejap ja masa berlalu.

Huh..okey la camtu kan…
Sebenarnya aku obe eksited nak cita
Pasal perjalan yang terlalu ohsem
Ke nilai,19 aribln kemarin..
Hahaha..ohsem la sangat kan!

malam tu..bertolak ke nilai kol 12.45..
Bajet happy coz kononnya aku 
Akan naik bas yang sama dengan cik nana
si minah cerek..
Tapi kenyataannya tak!
Okey fine..hahaha

Lenguh tulang…seat aku betul2 dekat tayar
Memang best la kan..
Terhentak tulang pelvic niey haa.
Dalam bas tu..buat muka sekupang…
sebagai tanda aku majok..
aisehhh!!sapa peduli kan.

Siyes…perjalanan yang panjang and melenguhkan.
8 jam dalam bas..
dengan bas jalan macam siput…
sengal gila..
Tapi takpa..tu kan untuk keselamatan..
Okey! Boleh la diterima pakai..

daripada dok buat muka tak blah..
aku pown amek keputusan untuk lelapkan mata niey sat..
huhuhu..sampai tak sedar diri la time tu..
tapi yang pasti aku terjaga dari tidur yang lena
bila dengar suara nek wan membe aku
yang naik satu bas dengan cik nana..
terserlah kekalutan dy!
hahaha..macam ribut..

boleh terjaga suma penumpang bas
dengar suara dy..
kalut semacam..mana taknya!
h/p tertinggal dalam bas..
terbaik la...

sampai ja kat nilai..
berkumpul la 3 dara pinggitan niey...
rindu bebangett...huhu
dari satu topik ke satu topik...
haisyyhh..macam-macam kan..

siap suma keja2 kat sana...
sempat la gi makan-makan jap..
pastu sambung lagi perjalanan ke seremban..
naseb la ada tiket awal...
kalau tak..alamatnya bersahur atas bas la..

memang rush gila...
fisrt time dok dalam bas lama camtu...
berbelas jam kowt..
huhu..apa-apa pown..
aku berterima kasih dekat pakcik kaunter tiket..
sebab bagi tiket paling awal tu..
tuah ayam nampak dikaki kan..
tuah manusia sapa yang taw..









mimpi orang masuk meminang??

assalamualaikum...

tajuk entry aku memang agak tak bleyh blah kan??
okeyh..okeyh..okeyh!
tak kisah la bleyh blah ke tak..
tapi yang pasti ''no hurt feeling''.
wah..wah..wah...bajet gila kowt.

hah!cita pasal mimpi tu..
memang dua tiga hari niyh
rasa nak preview banyak-banyak kali
dalam pemikiran nie...
tenang..makmur...aman damai ja rasa..
haisyyhh..cukop x3
teserlah kegatalan yang ada.

huhuhu...
nak dijadikan cerita...sebenarnya,
malam sebelum exam..
aku dah mimpi..ada orang masuk meminang..
tapi buat tak peduli..
konon tak best la mimpi tu..then,
3 hari selepas amek result exam,
mimpi lagi...huhuhu...
hati berbunga-bunga...bahagianya rasa..
huhuhu..
tapi sayangnya tu cuma mimpi indah..
haisyyhh..kalau la betul kan x3

tak..tak..tak...
mimpi tu kan mainan tidur...
hahaha..bangun pagi bajet happy gila..
padahal sebelum tidur malam tu sediyh
semacam nak pengsan..
touching sorang-sorang..
serius sengal.

mula buka cita..potpetpotpet dekat mak
konon happy sebab mimpi prince pujaan
masuk meminang..
sekali sentap daa..

tiba-tiba adik aku menyampuk...
''weyh tu tandanya prince pujaan ang tu
nak minang adik bukan kak..
sebab selalunya terbalik..hahaha''
makkk aiii..terbaekk la...
hahaha..

sakan mak ngan adik
pekena aku pagi tu...nak nangis woo..
sengal gila..
2 lawan 1 tak menang kat aku la..
dok tangga terbawah kowt..
tolak guna jari pown jatuh.

huhuhu...apa-apa pown,
jodoh pertemuan ditangan ALLAH..
kita hanya merancang..tapi ALLAH yang menentukan.

(♥_♥)v










alhamdulillah...lulus exam lembaga jururawat malaysia.

assalamualaikum...

berhari-hari menanti result exam LJM
akhirnya...tak sia-sia study 3 tahun..
bersyukur sangat-sangat..
alhamdulillah...ALLAH bagi kesempatan
untuk bagi kebahagian kat mak dan abah..
tak mungkin aku sanggup nak kecewakan diowang
yang bersusah payah nak bagi segala
keperluan masa aku study.

malam nak bertolak tu..siyes...
berdebar-debar rasa hati niey.
hehehe..sakit urat suma ada taw...
semalaman dalam bas kan..
sampai ja kat kolej pagi sok tu..
terus bersiap apa yang patut
pakai wangi-wangi segala bagai...
hahaha..walaupun hati tu tengah tak berapa tenteram.

tak lalu nak makan...time tu cuma fikir
kemungkinan yang tak pasti pasal result
yang bakal aku amek..hoho
sengal gilo..dupdapdupdap jantung
niey dok berdetak..

lebih kurang dalam kol 9 pagi camtu..
aku ngn membe-membe gerak la ke opis.
bukak ja pintu opis tu..tetiba rasa takut menjengah kat ati niey..
weyh...takut tahap mereng kowt..
duduk kat kerusi pown rasa cam duduk
kat ice..haha..sejuk..sejuk..
kaki tangan sejuk..macam owng yang buat salah berat
nak kena hukuman..

dari mula masuk opis...sampai turn aku
untuk amek result...aku cuma mampu tawakal ja..
fikiran melayang-layang woo
tetiba masa tengah mengelamun tuh!
sentap bunyi henset..
hencik bf call tanya pasal result..
alahai..lagi takowt aku nak masuk amek..
tapi takpa..aku cuba untuk positif..
sebab benda dah pun jadi..
exam tu..aku yang jawab kan..so,
sendiri fikir la kan..

haisyy...masuk bilik puan dengan muka tak guna se sen..
hahaha...cuak gila..bagitau no matrik..
then duduk dengan sopan santun dengan harapan
nak dengar berita gembira..
lepas puan cari slip exam aku tuh,
dengan muka seriusnya dy cakap cmniey haa..

haa!kamu intan izzaty?!

makk aii..sentap..awat plak dah niey..
jangan kata aku.....
waa...takut..

ya..sa..ya puan...
gagap tu tak yah cakap la..


haa..tahniah...awak lulus..
lepas niey apply la keja banyak-banyak eh..
haa..nak kawin jangan lupa jemput...

ya Allah...macam nak menangis ja kat situ..
hahaha..terbaekk la..puan buat suspen kowt..
dengar ja lulus tu..otomatik kuakan henset
call mak dengan abah..

berbaloi study sampai pagi..




perasaan risau membuak-buak

assalamualaikum...

selamat pagi petang malam suma..
huhu..mula-mula..risau fikir pasal nak jawab exam
lepas tu risau fikir bila la result nak kuaq..
laniey serabut lak fikir cana la result aku..
ya Allah..takowtnya bila fikir pasal result niyh.

hari-hari ngadap lappy buka facebook
semata-mata nak tengok kalau-kalau
member-member bagitaw bila boleyh amek result
dari hari ke hari..dan bila hari tu tiba..
buka facebook,dupdapdupdap
tak keruan rasa..result dah kuaq!
isnin bersamaan dengan 2 julai 2012
semua student batch 13& 14 kena amek
result dekat kolej..

huhuhu...risau memikirkan keadaan result aku tu..
hope everything is ok..
just nak bahagiakan mak and abah..

dinner perpisahan batch after exam lembaga jururawat malaysia

assalamualaikum...

dah lama betol aku tak update blog niyh..
memandangkan minggu-minggu sebelum niey
busy dengan study yang tak berkesudahan,
masing-masing mentelaah segala buku
yang ada depan mata..
bukan belakang mata taw.hehe

DAN 13 june tu..
sampai la batch 13 ke garisan penamatnya..
habis segala yang tersemat kat kepala tu
diperah-perah macam perah baju..wuisshh
sengal gila...masing-masing tegang urat kepala
huhu...3 tahun belajar..
just guna masa 2jam setengah untuk jawab 100 soalan.

dengan tamatnya exam tu..

maka tamatlah sudah pembelajaran
kat kolej tercinta tu..

petang tu masing-masing dah kemas barang..
then bersiap untuk ke royal bintang kat seremban
sempena majlis perpisahan group kami..
sedih sangat..wuwuwu..

macam-macam persembahan yang diowang atur..
memang best..yang paling tak tahan..
aku dapat hadiah cabutan bertuah..
terbaikk la kan..
walaupun kecik tapi bermakna.

pic masa dinner tuh..












nie ja yang mampu pown kan..
hehehe..adiouss
xtau la bila pulak boleh update blog tercinta niey.