Followers

bila dah hilang concentrate..


assalamualaikum...

macam yang dah sedia maklum..
exam LJM dah menanti-nanti ja aku n the geng..
makin dekat..makin mendebarkan jiwa.
study...study.....study...
sampai demam-demam ngadap buku...

dari pagi ke petang study...
balik hostel...rehat kejap lepas tu ngadap buku lagi.
mak aiii...tu la ubat dy..
nak lulus exam..

bila dah letih study...kepala pown dah xleyh nak
tima input...niey la keja aku..
untuk kurangkan kecelaruan minda..
nak tengok??

aku buat bunga kertas niyh..


niey la hobi aku...
buat apa yang aku minat..
baru la kurang sikit kekejangan pemikiran..hahaha

nak cuba??meyh cini cikgu ajar..
rasa puas bila hasilnya memikat hati..

mula-mula...potong kertas segi 4 sama...
tak kisah..bergantung pada size bunga yang korang nak..
guna 2 warna taw...untuk hasil yang memikat hati..

jadikan kertas tadi depan belakang k..
then lipat supaya jadi tiga segi..
aku guna pink & purple taw..
kalau korang nak bunga tu warna purple,
pastikan yang pink kat bahagian dalam k..



ok..lepas jadi 3 segi tadi,
korang lipat kertas tadi supaya jadi camniey..
boleyh ikut x murid2 cikgu??
hehehe..try3..

dah lipat kertas tu ke belum??owh dah..
ok..amek satu bahagian..
then,lipat macam gambar kat sebelah tu...
ulang langkah tu kat semua sudut taw..

bila dah siap lipat semua sudut tu,
korang lipat  pulak kat bahagian yang tertonjol warna pink tu
macam kat atas...haa..camna nak cita ntah...
agak2 korang bleyh ikowt tak apa yang den terangkan niyh??
ulang langkah yang sama taw..untuk suma bahagian..



bila dah siap semua kat ats tu...
cari bahagian yang kosong macam kat atas tu..
pastu lipat macam gambo sebelah tu taw...
sama jugak...untuk suma sudut..
bila dah siap...bukak kelopak bunga tu ek...
hehe..

taadaaa...

2 comments:

eenie minniey said...

ida salu buat masa zaman sekolah , canteq~! rindu3...heee :D

intan izzaty said...

hehe...jom buat sama2..