Followers

perasaan risau membuak-buak

assalamualaikum...

selamat pagi petang malam suma..
huhu..mula-mula..risau fikir pasal nak jawab exam
lepas tu risau fikir bila la result nak kuaq..
laniey serabut lak fikir cana la result aku..
ya Allah..takowtnya bila fikir pasal result niyh.

hari-hari ngadap lappy buka facebook
semata-mata nak tengok kalau-kalau
member-member bagitaw bila boleyh amek result
dari hari ke hari..dan bila hari tu tiba..
buka facebook,dupdapdupdap
tak keruan rasa..result dah kuaq!
isnin bersamaan dengan 2 julai 2012
semua student batch 13& 14 kena amek
result dekat kolej..

huhuhu...risau memikirkan keadaan result aku tu..
hope everything is ok..
just nak bahagiakan mak and abah..

dinner perpisahan batch after exam lembaga jururawat malaysia

assalamualaikum...

dah lama betol aku tak update blog niyh..
memandangkan minggu-minggu sebelum niey
busy dengan study yang tak berkesudahan,
masing-masing mentelaah segala buku
yang ada depan mata..
bukan belakang mata taw.hehe

DAN 13 june tu..
sampai la batch 13 ke garisan penamatnya..
habis segala yang tersemat kat kepala tu
diperah-perah macam perah baju..wuisshh
sengal gila...masing-masing tegang urat kepala
huhu...3 tahun belajar..
just guna masa 2jam setengah untuk jawab 100 soalan.

dengan tamatnya exam tu..

maka tamatlah sudah pembelajaran
kat kolej tercinta tu..

petang tu masing-masing dah kemas barang..
then bersiap untuk ke royal bintang kat seremban
sempena majlis perpisahan group kami..
sedih sangat..wuwuwu..

macam-macam persembahan yang diowang atur..
memang best..yang paling tak tahan..
aku dapat hadiah cabutan bertuah..
terbaikk la kan..
walaupun kecik tapi bermakna.

pic masa dinner tuh..












nie ja yang mampu pown kan..
hehehe..adiouss
xtau la bila pulak boleh update blog tercinta niey.

bila dah hilang concentrate..


assalamualaikum...

macam yang dah sedia maklum..
exam LJM dah menanti-nanti ja aku n the geng..
makin dekat..makin mendebarkan jiwa.
study...study.....study...
sampai demam-demam ngadap buku...

dari pagi ke petang study...
balik hostel...rehat kejap lepas tu ngadap buku lagi.
mak aiii...tu la ubat dy..
nak lulus exam..

bila dah letih study...kepala pown dah xleyh nak
tima input...niey la keja aku..
untuk kurangkan kecelaruan minda..
nak tengok??

aku buat bunga kertas niyh..


niey la hobi aku...
buat apa yang aku minat..
baru la kurang sikit kekejangan pemikiran..hahaha

nak cuba??meyh cini cikgu ajar..
rasa puas bila hasilnya memikat hati..

mula-mula...potong kertas segi 4 sama...
tak kisah..bergantung pada size bunga yang korang nak..
guna 2 warna taw...untuk hasil yang memikat hati..

jadikan kertas tadi depan belakang k..
then lipat supaya jadi tiga segi..
aku guna pink & purple taw..
kalau korang nak bunga tu warna purple,
pastikan yang pink kat bahagian dalam k..



ok..lepas jadi 3 segi tadi,
korang lipat kertas tadi supaya jadi camniey..
boleyh ikut x murid2 cikgu??
hehehe..try3..

dah lipat kertas tu ke belum??owh dah..
ok..amek satu bahagian..
then,lipat macam gambar kat sebelah tu...
ulang langkah tu kat semua sudut taw..

bila dah siap lipat semua sudut tu,
korang lipat  pulak kat bahagian yang tertonjol warna pink tu
macam kat atas...haa..camna nak cita ntah...
agak2 korang bleyh ikowt tak apa yang den terangkan niyh??
ulang langkah yang sama taw..untuk suma bahagian..



bila dah siap semua kat ats tu...
cari bahagian yang kosong macam kat atas tu..
pastu lipat macam gambo sebelah tu taw...
sama jugak...untuk suma sudut..
bila dah siap...bukak kelopak bunga tu ek...
hehe..

taadaaa...

MENGIMBAS DETIK PERKENALAN ANTARA K.A.M.I ------>


assalamualaikum..

hai3..niey sambungan entry lepas..
lengkap...
mula berkawan dengan budak-budak
syewel yang menyenangkan hati..
hurm..kira ok la tu kan..

sapa budak-budak tu? nie ha...
nana,kak izza,ifa & kak wan..
budak-budak yang agak mereng
penah aku jumpa..hehe..
nak taw lebih lanjut pasal diowang?

-Nana-




budak perasan yang aku sayang..
Miss cerek berdesing tanpa henti..
Menjerit ja keja dy…
Tak dak owang yang boleh lawan bunyi cerek dy taw!
Haha…memang tak kering gusi..
Bahagia ja rasa hidup…
ada ja benda yang dia nak jadikan isu..


hahaha...dy jugak la yang selalu 
layan angin gelong aku..
mana taknya kan...dy pown 2 kali 5 macam aku gak..
kira ok la tuh..

-Kak izza-




Budak kecik berusia dewasa…
Ehh?ada ek camtu..haa...ada3
budak kecik molek yang sangat manja.
pantang bertentang mata..
mula la nak berbalas kata...haha..
tapi..owang cakap...
tu la asam garam kehidupan..


-ifa-




ifa...kanak-kanak riang bersuara halus..
halus??sehalus sutera china ka?
haha...hanya aku n ahli group ja yang taw...
budak niyh selalu ja jadi bahan..
ingat lagi satu malam tu..
hikhikhik...mengimbau detik 
camna aku boleh di cop ''anto kopek''


memang lawak...aku yang tak bersalah
jadi mangsa...
masa masing tengah kusyuk bersembang..
si ifa niey tiba jerit..''hey antoo kopek!!''
hahaha...terkejut aku masa tu..
tiba-tiba kena sergah!
nak taw kenapa??sebab rambut dy tersangkut kat
kepala katil...so dy xleyh bangun..
hahaha...dy ingat aku yang pegang rambut dy.
haha..siyes kalau ingat mesti rasa nak senyum sorang2..


-kak wan-




kak wan niey pulak...bila dah boleyh cakap..
tak berenti ayat dy...laju macam ribut..
huhu..ada ja benda yang dy nak pangkah aku.


persahabatan K.A.M.I kekal sampai
kitowang dah nak mengakhiri sem 6..
walaupown banyak rintangan..
kitowang still bersama..
setakat masam muka sehari dua tu normal la.