Followers

KuRsUs KAhWin..aRiE KeDuA.

assalamualaikum...

di arie kedua kursus kawen..
okeyh!semestinya lambat bangun...
terus pumpang..pumpang
besiap sebab da lewat..sememangnya
kursus kawen start 8.30 pagi.
cik intan perasaan comey sangat niey..
nak jugak besiap konon-konon cantik..
masa dah siap...jam dah menunjukkan
pukul 8.25 pg..

dengan pantas turun tangga...
kua dari kawasan hostel.
jalan selaju mungkin.
ish3..pagi-pagi dah kena exercise...
okeyh!sangat baik untuk kesihatan.

sampai kat kolej..
puan yang nak bercerita tu dah pown ready.
arie kedua niey..just dengar puan tu
cakap pasal kesihatan keluarga..
best..cik puan itu pandai tarik perhatian orang.
tak ngantuk..best.

time rehat..dah jadi rutin biasa..
snap pic ala-ala model..
tapi hasilnya hampas.
















dan akhirnya...
dah ada sijil kawen..
tunggu mr.R MASUK MEMINANG..
cukop...cukop...cukop...
cik intan dah kegatalan.
harap dimaafkan.......

KuRsUs KAhWin..lalala..

assalamualaikum...


entry permulaan dengan pic terpampang
konon-konon di dada majalah..
perasaan betol...



time niey mood miang-miang keladi....hehehe
nak pegi kursus kahwin katakan..lalala...
mengada-ngada..
eksyen..konon-konon tak mow pegi..
tapi apakan daya...
pihak kolej dah pown
aturkan kursus kawen untuk batch aku.

so,pegi dengan perasaan riang gembira..
pukul 8.30 pg --> 10.00 pg..
dengar ustaz n ustazah bagi ulasan..
waa..dalam atie nie..
nak kawen..nak kawen...
hahaha...

time rehat..posing-posing
camtu camni..hehehe










pastu..rehat...then sambung lagi..
pot pet pot pet....
sampai petang..best sangat-sangat.
but hencik bf majok-majok gatal..
coz aku tak tunggu dy...
hehehe..maap..maap..

tak sabar menanti hari esok....
dah cam lirik lagu..
ada lagi sehari untuk aku ikut kursus tu..
pastu dapat sijil kahwin..
yeeehha...









nOboDy pErFeCt..

assalamualaikum..

susah kan...nak buat orang sekeliling
berpuas hati...
nobody perfect..lagi pown setiap orang berhak
untuk buat keputusan..

kenapa tak boleh nak faham situasi aku??
aku dah cuba untuk jaga ati orang..

pesan hencik bf..
jaga hati sendiri dulu baru jaga hati orang
boleyh kalau nak jaga..tapi pastikan orang tu tawu
nak hargai kita...
rumit..lumrah dalam kehidupan..

kadang-kadang kita tak tawu ..
yang orang terasa hati dengan kita.
dan kadang-kadang...orang tak tawu
yang kita terasa hati dengan dia.
huhuhu..

memang terasa sangat touching...
entah..maybe sebab faktor
peningkatan usia..
aku yang semakin muda tersangat niey..
buatkan aku mudah sangat terasa hati..

well...nothing easy girl..
chill la kan..
selagi berdaya.

exam mental health..tolong insaf sekejap boleyh tak??

assalamualaikum...

kawan2 suma...tolong insafkan saya..
tu dah semacam tak betol kan??hahaha
aku sememangnya tak berapa sihat dari
segi fizikal dan mental..

disebabkan oleh subjek mental yang mementalkan aku.
ish..tak kuasa nak melayan cik tipah mengarut.
ehh..apa niey...

wahai cik intan tolong la sedar diri...
dush..dush..dush...
haiyakkk...nak pengsan jap boleyh tak??
siyes aku tak tipu..
rasa cam nak mental ! study subjek nie..
mana taknya...cik puan lagi lawa
a.k.a lecture tersayang,
dah warning dari sem lepas!
gila awal dapat warning kan??

''DON'T EVER YOU ALL TRY TO FAILED MY SUBJECT!!''


WUISHH....takowt  tawu??
aku niey dah la lemah semangat..
hahaha..cuba bayangkan...membe2 kelas
yang bukan main ngantukk..terus terbuka luas
biji mata dowang...
yang paling tak tahan...
yang menguap sampai nampak gua niah tu..
terus tertelan ngantuk tu taw.
terkebil-kebil mata masing-masing..

huhuhu...apa-apa pown..
aku dah try insafkan diri 
yang penuh dengan enzim ''m'' niey...
untuk men studykan diri..
wahhh..macam tak pecaya..


kepada cik nana n cik wafa
selamat menghadap cik puan diwaktu akan datang..
bersama-sama kita tadah telinga okeyh?
senyum-senyum kambing buat sementara waktu.

FiRsT tImE To BrOgA HiLL + AiR TerJuN jErAm tOi

assalamualaikum semua...

hai3...ariniey aku nak bercerita lagi..
biar panjang lebar..ada aku kesah??
hahaha..tak...tak...
sebenarnya aku just nak berkongsi
pengalaman waktu cuti aku
huhu..first time
wat aktiviti mendaki  taw..
sangat mencabar bagi aku.

haa..pagi 4 feb 2012..
pagi-pagi lagi aku dengan membe-membe
bangun wat apa yag patut..
dah selesai,kitowang mulakan perjalanan..
ke BUKIT BROGA..



first time tengok pic kakak hencik bf
kat broga...siyes teringin kowt nak gi..
tapi wat taw ag..kali kedua,
membe aku cik wafa pulak gi 
haa...memang berkobar-kobar la semangat aku..
nak gi jugak-jugak..
akhirnya..cik wafa,cik nana n membe2 aku yang lain..
berpakat la nak daki buki tu sama-sama..


huhu..awal-awal nak daki bukit niey..
aku rasa nak patah balik ja..
tapi..kawan2 bagi semangat kat aku..
dua tiga kali aku berenti..
sebab kaki kejang..
rasa penat yang teramat sangat time tu.

tapi best sangat bila dah lalui suma tu..
pengalaman berharga..bila dah bersusah payah
nak tunaikan keinginan membuak-buak
nak sampai ke puncak bukit broga niey..
hehe..








yang paling best..bila dah berjaya sampai
ke puncak ketiga..rasa berbaloi sangat..
walopown penat,happy tu ada..
huhu..time tu memang posing tak hingat..

nak tengok pic kitowang?
tak nak??aku tak kesah..
jeng3...antara pic kat puncak..
































bila masing-masing dah puas posing...
matahari pown dah mula membahang..
kitowang pown turun..
time niey lagi satu part yang menakotkan..
bila fikir-fikir balik..lawak pown ada..
mana taknya..dah curam..licin..


hehe..sampai satu time tu aku tejatuh..
gila tekejut owang belakang aku..
yang tak tahannya...
dya melatah..camnie haa..
''ya allah..tekejut mak jemah..''
siyes rasa nak gelak kuat-kuat..
walopown terasa sengal..

lagi tak tahan bila membe aku cik nana,
pown jatuh jugak..
hahaha..memang tak larat nak gelak...
dah jatuh bapa minit baru 
nak berbunyi suara dya..
memang xbleyh blah.

bila dah sampai bawah..
masing-masing dah penat.
kak yana, a.k.a pemandu pelancong
dan kakak yang paling kakak la kan..
bawak kitowang gi AIR TERJUN JERAM TOI,
best gila...



memang pengalaman cuti terbaekk
di tahun akhir...hehe..

p/s kalau nak rasa sakit kaki,lenguh sendi-sendi..
boleyh la try daki bukit broga..'
memang best...rasa sakit sampai ke tulang.





























tErKeNa LaGi..

assalamualaikum...

surprise birthday berterusan ke ari berikutnya..
2 februaary 2012..
kitowang g makan-makan..
lepas balik dari kelas ari tu.
memang tak disangka..aku ingat dah abis..
lepas mandi air nestum + tepung malam tu..
rupanya tak...ada lagi kejutan untuk aku!
mandi tepung!
dah macam antu tepung kowt masa tu..
memang terbaekk la kawan-kawan.


malu tahap cipan..jalan di khalayak ramai
dengan muka cam tepung nak wat kek lapis..
nasib baik aku ada tisu..
tak sia-sia jadi minah tisu taw..
boleh jugak aku tutup muka sambil jalan.
hahaha..terus terang..
niat nak masuk kedai terus batal taw tak..
hahaha..mana taknya...
muka dah macam antu kak limah..
kang tak pasal-pasal orang kat kedai tu pengsan.

bila dah sampai kat hostel tu,
memang rasa nak masuk bilik cepat-cepat ja..
tapi apakan daya...kena paksa rela..
berposing macam artis..hahaha...



maaf  encik..sy xsuka publisiti murahan...hehe




abis sesi photografi..aku pown berjalan
dengan sombongnya nak masuk bilik...
tiba-tiba..rasa ada benda gesel kat kaki aku!
tengok ja kat kaki...secara otomatiknya
aku terjerit & mem'baby'kan kucing tak bersalah tu..
macam nak tercabut jantung aku taw x..
membe-membe aku memang gelak
sakan la...nasib la dapat kawan macam aku niey..
hahaha..binatang secomel kucing tu pown takut.

memang selalu la kena usik kan..
hehehe...dan satu lagi..
hencik bf selalu cakap...
kucing tu comey..napa takowt..
apa-apa je la kan..
dah takowt nak wat cmna.

suRpRiSe BiRtHdAy Di tAhUn AKhiR..tErbAeK!!

ASSALAMUALAIKUM...

hai suma...1 february 2012
tepat pukul 12 a.m...
genapla umo aku 21 tahun..
huhuhu..dah tua kan??
tahun nie memang la aku dapat
adiah birthday yang sangat tragis la aku rasa..

nak dijadikan cerita...membe aku cik nana,
ajak g toilet..membe aku cik wafa & mas yaya
a.k.a pengkabur mata aku pown follow..
hahaha..tak boleh blah..
aku memang tak syak la..sebab...
memang dah jadi rutin harian si nana niey,
ajak aku teman dya gi toilet...
lagipown,masa tu...
membe-membe yang lain 
memang suma cool ja..
langsung tak wat aku curiga...

huhu..ku sangka panas sampai ke petang,
rupanya hujan di tengah malam..
keluar ja dari toilet,
terus kena hujan air tepung + nestum!
terbaekk la kan...cam nak nangis ja time tu..
berkejar-kejaran macam kat tepi pantai..
gara-gara nak balas balik..nak bagi adil la kononnya kan..
tapi tak berjaya..hahaha..last-last,
aku si birthday gurl..merajuk..
langsung tak leyh blah.

tak habis dengan tepung + nestum...
petang 1 aribulan tu,
aku dapat adiah surprise lagi..
adiah yang paling aku elak untuk beberapa tahun niyh!
''KUCING'' sebab trauma..hahaha..
walopown dy comey camniey..

gila...memang secara spontan
aku buka langkah seribu..
bak pelari pecut 100 meter..
serius!!macam nak pengsan...
diorang siap bawak kucing tu masuk bilik.
aku apa lagi.....nangis la..
macam baby tak dapat susu!
memang aku tak lupa..niey la birthday last
aku celebrate kat kolej...
dengan membe-membe tersayang..
dapat pulak bear yang cute miut..
last sem kan..
kompem aku rindu diorang..