Followers

FiRsT tImE To BrOgA HiLL + AiR TerJuN jErAm tOi

assalamualaikum semua...

hai3...ariniey aku nak bercerita lagi..
biar panjang lebar..ada aku kesah??
hahaha..tak...tak...
sebenarnya aku just nak berkongsi
pengalaman waktu cuti aku
huhu..first time
wat aktiviti mendaki  taw..
sangat mencabar bagi aku.

haa..pagi 4 feb 2012..
pagi-pagi lagi aku dengan membe-membe
bangun wat apa yag patut..
dah selesai,kitowang mulakan perjalanan..
ke BUKIT BROGA..



first time tengok pic kakak hencik bf
kat broga...siyes teringin kowt nak gi..
tapi wat taw ag..kali kedua,
membe aku cik wafa pulak gi 
haa...memang berkobar-kobar la semangat aku..
nak gi jugak-jugak..
akhirnya..cik wafa,cik nana n membe2 aku yang lain..
berpakat la nak daki buki tu sama-sama..


huhu..awal-awal nak daki bukit niey..
aku rasa nak patah balik ja..
tapi..kawan2 bagi semangat kat aku..
dua tiga kali aku berenti..
sebab kaki kejang..
rasa penat yang teramat sangat time tu.

tapi best sangat bila dah lalui suma tu..
pengalaman berharga..bila dah bersusah payah
nak tunaikan keinginan membuak-buak
nak sampai ke puncak bukit broga niey..
hehe..








yang paling best..bila dah berjaya sampai
ke puncak ketiga..rasa berbaloi sangat..
walopown penat,happy tu ada..
huhu..time tu memang posing tak hingat..

nak tengok pic kitowang?
tak nak??aku tak kesah..
jeng3...antara pic kat puncak..
































bila masing-masing dah puas posing...
matahari pown dah mula membahang..
kitowang pown turun..
time niey lagi satu part yang menakotkan..
bila fikir-fikir balik..lawak pown ada..
mana taknya..dah curam..licin..


hehe..sampai satu time tu aku tejatuh..
gila tekejut owang belakang aku..
yang tak tahannya...
dya melatah..camnie haa..
''ya allah..tekejut mak jemah..''
siyes rasa nak gelak kuat-kuat..
walopown terasa sengal..

lagi tak tahan bila membe aku cik nana,
pown jatuh jugak..
hahaha..memang tak larat nak gelak...
dah jatuh bapa minit baru 
nak berbunyi suara dya..
memang xbleyh blah.

bila dah sampai bawah..
masing-masing dah penat.
kak yana, a.k.a pemandu pelancong
dan kakak yang paling kakak la kan..
bawak kitowang gi AIR TERJUN JERAM TOI,
best gila...



memang pengalaman cuti terbaekk
di tahun akhir...hehe..

p/s kalau nak rasa sakit kaki,lenguh sendi-sendi..
boleyh la try daki bukit broga..'
memang best...rasa sakit sampai ke tulang.





























9 comments:

Miss Nana Farhana said...

bestttttt!!!!

zOeY zAu YaH said...

amboi posing kemain nooohh haha...eh blog baru ka?

intan izzaty said...

nana: hehe..best2..sakit kaki 2 arie.

kak zoey: posing gatai tu..hehehe..
niey blog bru intan..blog
lama xboleyh nak follow
owg..

shazika said...

aritu sy g pnjt bukit broga. fuh! penat giler nk naik pastu nk turun plak 1 hal. eh, btw, salam kenalan dr shazika/ :)

intan izzaty said...

shazika : tma ksih singgah blog intan taw..hehe..best kan?broga terbaekk..sakit kaki dua arie..

intan izzaty said...
This comment has been removed by the author.
Miss Nana Farhana said...

intan, sampai hati intan mention nana jatuh... malu tu...

umarhanafi said...

Tempat yang menarik.will be there again someday :D

intan izzaty said...

nana> lireks ar..hahahaha...
depa xcam nana pown..



umar> memang..law da kesempatan nak g
lagi..