Followers

bUDAK bARU BelaJAR..

assalamualaikum..

have a nice day oulls...
aku busy sesangat 2-3 arie niey.
sampaikan tak menyempat nak hupdate..
huisshh siyes tak sempat.
mana tak nya...
dengan tugas management kat ward,
tak cukup dengan tu,
balik umah usung lagi 2-3 report untuk dijadikan 
report untuk kolej..heboh la kan??
nak cita jugak kat sini...

okeyh fine...arie pertama berjalan dengan lancarnya..
bak PELURU BERPANDU gitu...
walaupun TERTATIH-TATIH lagi 
untuk past report kat STAFF NURSE incharge.
huhuhu..tak mampu le nak 
past report macam dah tujuh tahun kerja der...
baru sehari...belum seminggu pown.

apa-apa pown APPRECIATE sangat kat staff nurse
yang sabo ja dengan kitowang yang
baru nak belajar niey..
still backup aku and kawan-kawan
 walaupown ada mulut-mulut
yang macam MURAI TERCABUT EKOR dok 
mengutuk and mengata..

heboh la kan...macam tak pernah jadi student.
student pown ada perasaan taw..
boleh tegur..but tegur la dengan cara elok.
tak pa...tak pa..untuk kebaikan..
aku terima seadanya.

first day praktikal untuk kali ke-6

assalamualaikum...

2-3 hari niey aku sebenaqnya busy sangat kononnya..
nak siapkan mental dan jasmani..untuk mengharungi
first praktikal untuk sem 6..and sem niey la susah untuk aku.
even dah banyak kali gi praktikal,tapi
hati tu tetap ja rasa tak senang..takut dengan
cabaran yang mendatang sebenaqnya..

bukan senang nak pikul tanggungjawab kan..
study untuk dapat result yang baik..
bahagiakan mak abah yang sentiasa support walaupon
kadang-kadang ada dugaan yang datang..
dalam masa yang sama,fikiran masih lagi di awang-awangan!
mampu ka nak jadi seorang staff nurse berjaya kalau camni.
tanya kat diri sendiri..bila nak serius intan?
masa singkat sangat-sangat..
nak balas jasa mak abah...dah tak boleh main-main.

hari niey first day masuk ofis..jumpa puan clinical instructor,
masing-masing dah berjanji..
bangun sorang-sorang janji depan puan.

'' nama sekian...sekian..sekian....
my mission for this semester is
i will work hard and study hard to get a better result.
there will be no play and wasting of time during my stay in alor star
and i promise that i will not create any problem from today
12 march 2012 until i complete my clinical posting by 19 may 2012.
this is my promise.insyaallah..''

satu janji tu...sama ada mampu atau tak
nak tunaikan janji tu,aku tak pasti.
aku cuma harapkan yang terbaik..
usaha dan niat kita tu penting kan...
apa-apa pown,aku harap boleh la survive kan.
huhuhu...2 minggu pertama niey terus dapat tugas
untuk buat management wad..
entah mampu entah tidak aku buat tugas tu.
harap-harap boleh la kan..
bermula dari bawah untuk capai kejayaan.
tak salah..


awak-awak suma...doakan yang terbaik untuk saya taw..
nak jadi anak yang berjasa pada orang tua.
and bagi kebahagian kat dowang..





BIRTHDAY MY SIS

assalamualaikum...


hola oulsss...tarikh 5 mac 2012,
genap la umo my sis 19 tahun..
adik aku sowang niyh memang kadang-kadang menyakitkan hati..
but,disebabkan umo kitowang tak la banyak bezanya..
banyak benda yang kitowang kongsi sesama.

malam tu,kitowang kua makan satu family..
best sangat..dan saat tu aku tawu satu benda..
yang aku ada lagi sorang adik perempuan..
huhuhu..even bukan dari mak yang sama.
dy still adik aku..
suka sangat ngan dak comey niyh taw.

intan aryssa


dah lama tak merasa da adik kecik kan..
syok dy jangan kata la...
adik aku cakap..niey mang adiah birthday yang tak diduga.
apa-apa pown..happy birthday dear..
aku sayang ang sangat-sangat.


may Allah bless u my sis.

MID SEM BREAK...

ASSALAMUALAIKUM...

hai semua...sebenarnya terasa terlalu bahagia bila cuti menjelma..
macam menanti saat-saat bahagia pulak kan.
hehehe..mana taknya..dua tiga bulan sekali
baru boleh bercuti..tu la saat dinanti-nanti...
mengalahkan study kat oversea dah aku niey.

bila dah cuti...mula la nak wat aksi bina badan..
duduk ngadap laptop sambil mengunyah
segala yang ada..macam diri tu tengah picnik 
kat tepi pantai cinta berahi pulak kan..
pastu mula la ngadap cermin..
pot pet pot pet sowang-sowang...
alamak! betoi ka aku niey..nak diet..tak mow makan..
tak mow makan...di mulut..tapi di tangan terpantas.
tu la yang aku wat setiap hari..

bila dah bosan ngadap laptop..
aku mulakan projek eksperimen lak...
abis suma barang-barang aku kuakan.
mangsanya confirm la adik aku kan!
proses make-over gitu gini..
masa tu PERASAN terer make-up
 mengalahkan make-up artis la..
hahaha...

apa-apa pown memang best cuti-cuti camni..
rasa macam tak nak gi praktikal dah.
nak dok umah ja..

kAmPuNG MOod...yUhUu...

ASSALAMUALAIKUM...

hai suma..sebenarnya mood balik kampung
dah melanda diriku ini..wah..wah..wah..
bila dengar ja dapat cuti..mula la menggedik sana sini..

yang penting fizikal ja kat dalam kelas hari niey...
hati dan fikiran suma dah naik flight dulu..
hahaha..biar dia berdikari..tak gitu??

tak sabar menanti hari esok...
haa...gi kelas terakhir untuk bulan niey..
dah boleyh say bye! kat kolej tersayang untuk beberapa detik.
then say hi! to hospital sultanah bahiyah,alor setar..

sebelum tu aku nak nikmati cuti dengan sebaiknya dulu..
abihkan masa dengan orang-orang tersayang...
pastu baru siapkan diri untuk praktikal
yang mungkin lebih mencabar dari sebelum niey.
hope i can do it better.

puAs hAti..

assalamualaikum...

selamat malam suma...
sebenarnya hari nie aku teramat la excited..
semangat berkobar-kobar nak buat bunga lily guna kertas
bak kata lainnya origami..
bukan poligami ye..meyh nak gigit telinga kalau nak berpoligami.
haa...


okeyh...dalam kelas petang tadi..
giat praktis buat bunga sowang-sowang.
kononnya nak amek feeling la kan..
dua tiga kali buat pembaziran kertas.
sebab nak jugak bunga tu menjadi...


dan akhirnya...tungkus lumus sampai malam..
abaikan online..semata-mata untuk ini...



tada...puas ati....