Followers

first day praktikal untuk kali ke-6

assalamualaikum...

2-3 hari niey aku sebenaqnya busy sangat kononnya..
nak siapkan mental dan jasmani..untuk mengharungi
first praktikal untuk sem 6..and sem niey la susah untuk aku.
even dah banyak kali gi praktikal,tapi
hati tu tetap ja rasa tak senang..takut dengan
cabaran yang mendatang sebenaqnya..

bukan senang nak pikul tanggungjawab kan..
study untuk dapat result yang baik..
bahagiakan mak abah yang sentiasa support walaupon
kadang-kadang ada dugaan yang datang..
dalam masa yang sama,fikiran masih lagi di awang-awangan!
mampu ka nak jadi seorang staff nurse berjaya kalau camni.
tanya kat diri sendiri..bila nak serius intan?
masa singkat sangat-sangat..
nak balas jasa mak abah...dah tak boleh main-main.

hari niey first day masuk ofis..jumpa puan clinical instructor,
masing-masing dah berjanji..
bangun sorang-sorang janji depan puan.

'' nama sekian...sekian..sekian....
my mission for this semester is
i will work hard and study hard to get a better result.
there will be no play and wasting of time during my stay in alor star
and i promise that i will not create any problem from today
12 march 2012 until i complete my clinical posting by 19 may 2012.
this is my promise.insyaallah..''

satu janji tu...sama ada mampu atau tak
nak tunaikan janji tu,aku tak pasti.
aku cuma harapkan yang terbaik..
usaha dan niat kita tu penting kan...
apa-apa pown,aku harap boleh la survive kan.
huhuhu...2 minggu pertama niey terus dapat tugas
untuk buat management wad..
entah mampu entah tidak aku buat tugas tu.
harap-harap boleh la kan..
bermula dari bawah untuk capai kejayaan.
tak salah..


awak-awak suma...doakan yang terbaik untuk saya taw..
nak jadi anak yang berjasa pada orang tua.
and bagi kebahagian kat dowang..





2 comments:

Miss Nana Farhana said...

insyaallah...huhuhu

Realname Hidden said...

eh cik adik Intan ni bakal Staff Nurse ke?Seangkatan lah kita.hm boleh la nak bagi nasihat sikit ye?jangan fikir lain taw Intan sekadar nak mengingati.
Kalau boleh masa belajar ni gain ilmu kaw2 sebab bila kita dah jadi staff nurse lagi banyak benda yang kita nak kena recall balik.
sebenarnya tugas nurse ni parah..doktor salah nurse kena marah.tak semua doktor tu pandai..hidden bukan nak jatuhkan sesiapa tapi memang hakikat.bab teori memang up to date tapi sometimes benda kecik secara rasional pun ada yang tak boleh fikir so harapan diorang kita jela.

Bab kerja pulak after grad nanti jangan memilih tau..kalau intan sekarang ni KKM takpela..cuma dengarnya kerajaan sendiri terpaksa buat tempuh untuk masuk kerja..ada yang tak dapat kerja pun ada.tapi xpa dorang belajar dulu pun kerajaan yang tanggung.cuma kesudahannya kalau xde kerja jugak.rugi masalah jawabnya.kalau bukan kerajaan harap intan just grab je opprtunity yang ada. hidden mula-mula taknak kerja klinik..tapi actually kerja kat klinik ada banyak gila faedahnya.memang nama tak gah..macam IJN HOSPITAL.tapi bila dah kerja klinik gaji dorang up kan ikut pengalaman kita dan kelebihan kita..takkan sama dah dengan kerja hospital..sebab hospital ada limit..kita nak demand dorang boleh tendang..that's why setengah orang dapat kerja klinik pastu dapat tawaran hospital dorang reject..sebab jangka masa panjang dan experience..dan yg paling penting duit lah..:)panjang betul ceramah hidden..hehe over excited pulak jumpa geng..:D ok..take care yang,,study baik2...:)