Followers

night shiff --> penuh misteri..

assalamualaikum...

hai3 suma..first time keja malam...
siyes..penat duduk...mata mengantuk..
hahaha..sampai wad,wat observation macam biasa
check dxt a.k.a check paras gula dalam darah
abis suma keja tu..
wat round ala-ala doktor..
semestinya tawaf 1 wad kan..

keja malam niey berbeza dengan kerja siang taw.
siang lebih busy dari malam kowt..
tapi bagi pandangan aku la..owang lain maybe berbeza
pandangan dengan aku..

okeyh3...nak dijadikan satu cerita,
masa mata aku tengah sayu bak bunga
morning glory di waktu malam,
aku terperasan maybe...
kelibat doktor..lalu kat belakang aku.




masa tu jam menunjukkan pukul 3.30 pagi
bila dah terperasan tu,aku pusing la tengok..
but sebenarnya takda sesapa..
fine...aku buat-buat tak tawu.

dalam pukul 3.40 camtu..membe aku ajak g toilet.
aku on ja..lagipown time tu takda benda nak buat.
kua ja dari wad tu,makcik guard tanya..
''adik!nak g mana tu?''

kitowang yang terkejut kucing niey..




takut-takut la nak jawab...huhu
kena sergah...naseb tak terkucil kat citu.
bila dah cool cikit,kitowang pown bagitau
kat makcik guard tu..
''kami nak pi toilet makcik....napa?''

dialog:
makcik guard: haa..tak pa la...pi 2 owg...jangan pi sowang-sowang.
aku & membe: awat makcik?dok wat suspen ja..
makcik guard: takdak pa la..pi cepat!satgi balik wad terus..jangan pi melencong.
aku & membe: ok2..

dekat toilet..mula terfikir bukan-bukan.
''yang lalu kat wad tadi sapa??hurm...
awat makcik tu cakap camtu??ish3
jangan fikir...jangan fikir..''

dalam perjalanan dari toilet ke wad,
masing-masing fikiran bercelaru..
dua-dua diam membisu..
dalam hati..
''mesti dy tengah fikir sama macam aku fikir''
tiba-tiba...bunyi lif bergegar..then,
pintu lif terbuka...
makk aaiii...meremang bulu roma..
masing-masing pucat lesi..
apa lagi!lariiiikkk...

hahaha...paling tak bleyh blahh..
doktor yang kua dari lif tu gelakkan kitowang...
siyes bongokss..takut jangan kata la kan.
masuk dalam wad tu...
masing-masing gelakkan diri sendiri..

tapi doktor dalam wad tu??
halusinasi atau realiti??
abaikan...

moral of the story...jangan fikir benda ngarut-ngarut tengah-tengah malam.

5 comments:

Miss Nana Farhana said...

hahaha..comel muka kucing tu mcm intan.. sama ngn nana la, nana pon alami bnda yg sama.. ada doktor lalu kat blkg, nana siap ikot dktor tu lagi p kat katil blkg, padahal xde sapa2 pon kat situ... wuwuwuu... apa lg,cabut lah nana...

Romeo Laut said...

Kalau kena betul2. hahahahhahahahahahahaha....

intan izzaty said...

hahaha..mintak simpang...jauhknlah dri bnda2 cmtu..

umUMRA said...

Nerves baca entry intan...seram sejuk...patut la tak layak nk jd nurse um nih..penakut..

intan izzaty said...

um..kadang tu perasaan kita ja...huhu
intan pown bukan pemberani..