Followers

accident & emergency unit..

assalamualaikum....

hari first masuk a&e unit tu...siyes tak taw apa-apa..
mula-mula masuk wat muka tak malu..
tercengang-cengang tengok hencik MA yang ada kat asthma bay tu..
nak tanya sesuatu tapi malu..adoihhh..
hencik MA yang perasan kewujudan aku and kekawan kat situ,
dengan muka selambanya..
memulakan bicara..
''adik tunggu apa kat situ??masuk la..meyh tulis nama kat buku niyh..
dok tengah-tengah laluan tu..nak jadi penyambut tetamu ka??''

ish3...malunya...malunya....
mana kami taw..first time kowt..masuk citu..
macam rusa masuk kampung gamaknya kan.
huhuhu...siap tulis nama kedatangan tu,
kitowang pown masuk la mencari arah tujuan
yang sepatutnya..untuk ari first tu aku ditugaskan kat red zone
dimana suma prosedur kat situ kena buat dengan cepat and segera.

memang pengalaman yang tak leyh nak bayang..
sowang pakcik niey..masuk dalam keadaan tak sedar.
doktor n staff nurse masing-masing kelam kabut
prepare untuk buat cardiopulmonary resuscitation(CPR)
memula tu semangat gila nak buat...
tapi apakan daya...ada sesuatu yang membuatkan aku
kecik atie..onthespot menyepoillkan feeling aku..
dengan ayat yang betol-betol menusuk ke kalbu.

''hey..you kalau nak buat,kuat-kuat la sikit!
macam orang tak makan tu kenapa??
berdiri atas board tu!you tu bukannya cukop ketinggian sangat.''

siyes aku sensitif bab ketinggian niyh..
lagi satu aku bukan tak nak buat kuat-kuat.
aku tak sampai ati...sebab pakcik tu dah berusia..

tapi tak pa la kan...aku kena terima...
sebab aku student..and niat nak belajar.
cari pengalaman..

apa-apa pown,aku betol-betol
mengharap yang aku boleh lalui pembelajaran
niyh dalam masa seminggu lagi...










4 comments:

zOeY zAu YaH said...

aisehhh pedihnya ayat tu..takpe sabar k..dh belajar kan..jgn pts asa..caiyok2..

intan izzaty said...

tenkiu kak zoey...

Realname Hidden said...

A&E???wah...favourite place....:D sabar tau intan..caiyok2...:)

intan izzaty said...

tenkiu ms hidden.. ^_^