Followers

TERKENANG PERISTIWA DI TAHUN 1

assalamualaikum...

hye oulsss...serius aku tergelak sorang2
why??hahaha mana taknya tengok gelagat adik2
first time gi sekolah..macam-macam adoo
yang tak tahan tuh tersangkut kat kerusi bagai!

same like me!
teringat masa aku mula-mula masuk darjah satu dulu!
seminggu lebih mak tunggu aku sampai
abis waktu sekolah!
tersangat tak boleh belahh okey...
selang seminit aku toleh belakang kelas
kononnya nak pastikan mak ada!
hahahaha teroknya aku masa tu..
tapi apa boleh buat kan..

tak pernah tadika!
tak pernah berpisah dengan mak...ihihi
time suma kawan-kawan masuk tadika,
aku kat rumah..haha belajar baca paper okeyy
time kawan-kawan balik sekolah
aku kat depan pagar!
hahaha.. melambai lambai kat dorang!
hampehh...hihihi
punya la takmo tinggal umah.

then bila masuk darjah satu,nak tak nak
tetap jugak aku kena gi sekolah!
kesian mak kena tunggu seminggu lamanya
hihihi..

nak dijadikan cerita,
satu hari tu time perhimpunan sekolah!
mak cakap pi la beratoq mak tunggu tak balik aihh..
hahaha..aku pon gi beratur...sambil-sambil tu
toleh-toleh ke belakang
nak usha kalau-kalau mak tinggal!

yaaaaa kenyataannya!
nampak kelibat mak jalan nak keluar pagar sekolah
aku pon apa lagi!
berlari sambil nangis..wakaka
malu kalo diingat oii..
mak terus terbantut perjalanan hihi
cikgu-cikgu pulak tudiaaa
suma pegang tangan aku
siap ugut nak masukkan aku dalam bilik elektrik!
hahahaha..menjerit2 aku..tak mau dok dalam bilik tu

after that moment...
akula orang yang paling rajin nak gi sekolah..
tak payah dah mak temankan sampai balik..
ewahhh..serius malu kalo ingat 

kekadang tu terjumpa dengan cikgu-cikgu dulu
makkkk aiiihh diorang mesti akan cita pasal tu
aku tersenyum-senyum malu..
ihihihi...sampai la sekarang
teringat peristiwa tu..

lagi-lagi bila tengok gelagat adik yang baru masuk sekolah..
how sweet that time kann..

NEW YEAR!

ASSALAMUALAIKUM...

hye everybody...hihi
actually dah lama gila aku xusha blog niyh
so, dah masuk tahun baru niey..
NEW YEAR kan??
nak start type NEW entry balik...
harap-harap bukan sekadar 
''HANGAT-HANGAT TAIK AYAMMM''
eeeuuww...tak senonoh bebeno..
 
okey lah...actually banyak kenangan 2013
sebenarnya...ada pahit manis masam masin and so on!
huhu...macam-macam la kiranya..
but its okey...
 
banyak pengalaman orang kata...
hahaha...setiap yang berlaku tu kan bersebab
so tak kisah la..walaupon banyak yang
BITTER THAN SWEET!
its owesome what...
 
kalau nak cerita pasal yang bitter2 tu panjang kan..
sedih pulak ati kitee nanti..
yang lepas jangan dikenang tak gitu??
cuma perlu forward ke tahun baru..
yang penting kena usaha tak boleh putus asa!
okey...??hihi
 
memandangkan kita dah pon masuk ke NEW YEAR,
so hati mau KENTAL..perlu usaha untuk kearah lebih BAIK.
nak kata ada azam baru mungkin tak kot??
huhuhu..sebab yang tahun lepas pon masih belum tercapai..
so kena gigih ler..
 
tahun baru just duduk kat bilik
dengar bunga pi tuh dari tingkap bilik ja
ohsemm kann..sebabnya keja sampai ke malam..
so abis keja badan dah letih..
lalalala..tido is the best time tu...huhu
letak ja kepala,tup2 dah k.o
sampai ke pagi..then sambung keja lagi...
kerja di hari cuti..
yeahh...awesome!

p/s: no more give up..just do the best